Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → ANWB SWOA AutoMaatje bestaat 2 jaar!
ANWB SWOA AutoMaatje bestaat 2 jaar!

4 september 2020

1 minuut leestijd

Sindsdien zijn er al meer dan 3000 ritten gemaakt. Grote dank uiteraard aan alle betrokken vrijwilligers die het mogelijk maken deze mensen net iets mobieler te maken.
Fijn is dat we nu, uiteraard met inachtneming van de corona richtlijnen, bijna alle ritten weer kunnen verzorgen.

AutoMaatje is zoals wellicht bekend een initiatief van de ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele ‘buren’ vervoeren binnen de wijken. Door AutoMaatje kunnen mensen langer mobiel en actief blijven én leren ze mensen uit de buurt kennen. AutoMaatje reed de eerste rit in september 2018 in Arnhem-Zuid. Inmiddels is de dienst uitgegroeid tot een Arnhem-breed project.

Word jij ook AutoMaatje?

De aanmeldingen voor ritten blijven binnenkomen. Dit betekent dat we ook altijd op zoek zijn naar nieuwe chauffeurs! Vind jij het leuk om je minder mobiele buurman of -vrouw te vervoeren? Meld je dan aan via automaatje@swoa.nl.

Wil je gebruik maken van AutoMaatje?

Op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur zitten onze vrijwillige medewerkers voor je klaar! Zij zijn te bereiken via 026-3846690. Aanmelden voor AutoMaatje is gratis. Voor het gebruik betaal je alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

Meer informatie? Kijk op www.swoa.nl/automaatje