Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Uncategorized
  4.  → Birgitte Hanssen, organiseert uitstapjes
Birgitte Hanssen, organiseert uitstapjes

15 december 2021

2 minuten leestijd

Birgitte Hanssen: “Ik wil het verschil maken voor de deelnemers”

Mijn naam is Birgitte Hanssen. Ik ben sinds 2011 vrijwilliger bij SWOA. Vanaf het begin organiseer ik uitstapjes voor de deelnemers van de groepsbegeleiding.

Van Burgers’ Zoo tot de Airborne begraafplaats

“Mijn motto bij mijn vrijwilligerswerk is: ik wil het verschil maken voor de deelnemers. Dit doe ik met hele diverse uitjes. Denk aan: het organiseren van een herfst quiz, een presentatie van een boswachter, een bezoek aan Burgers Zoo of het Openlucht Museum, lunchconcerten in Musis Sacrum en naar een dansvoorstelling van Introdans in het Stadstheater.”

“In de zomer zijn het uitstapjes als kersen eten in de boomgaard, de vispassage in Doesburg bekijken en naar de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Maar ook de omgeving van Arnhem bekijken zoals de Posbank en het hoge water van de Rijn en het Centraal Station bewonderen. Om maar eens wat voorbeelden te geven!”

Net dat beetje extra

“De uitstapjes draaien, naast het uitstapje, vaak ook om iets extra’s. Zo zijn we een keer naar Paleis het Loo geweest. Hierbij vroegen we ook kinderen van de Geitenkamp en hun moeders mee. We lunchten in de balzaal. Echt een super mooie dag.”

“We gaan vaak naar een bestemming waar men al een tijdje niet of nooit geweest. Dat kan zijn naar de Posbank, of naar Doesburg om de gekleurde huizen te gaan kijken en daarna naar de Waag voor warme chocolademelk mét slagroom natuurlijk! Kasteel Doorwerth stond ook een keer op het programma, men vond het prachtig. Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor minder valide mensen.”

“Ik maakte met deelnemers ook een tour met de Plusbus door Arnhem langs het Huis der Provincie, de Eusebiuskerk, Duivelshuis, Rechtbank, Airborneplein, dan over de singels naar Sonsbeek om dan uiteindelijk uit te komen op Klarendal voor de koffie.”

“Namens SWOA zit ik in het 4-seizoezoenenoverleg op de Geitenkamp, we organiseren o.a. een Halloweentocht in oktober. Die tocht bezoek ik samen met deelnemers in de Plusbus. Daarnaast ben ik betrokken bij de LHBTI-bijeenkomsten.”

Coronacontact

“Helaas hebben ook deze uitstapjes een tijdje stilgelegen. Tijdens de coronaperiode bezocht ik veel mensen thuis aan de voordeur. Ik sprak ze dan om te horen en te zien hoe het met ze ging. En bracht ik bijvoorbeeld iets lekkers of een tijdschrift mee.”

De glimlach

“Men geniet van deze uitstapjes. En dáár gaat het mij om. Vrijwilligerswerk bij SWOA levert mij veel voldoening op. Ik geniet ervan als ik een glimlach op een gezicht zie en dat motiveert mij!”