Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → De Vitaliteitsweek: verdiep je in gezonde voeding en bewegen
De Vitaliteitsweek: verdiep je in gezonde voeding en bewegen

22 maart 2023

2 minuten leestijd

Ook als je ouder wordt blijven genoeg bewegen en gezonde beweging belangrijk. Daarom organiseren Vitanos en SWOA van 1 tot en met 8 april de Vitaliteitsweek. In die week staat gezonde, energie- en eiwitrijke voeding centraal tijdens De Eetkamer en de kookworkshops die we aanbieden. Ook lichten we het beweegaanbod extra uit en vertelt Sportbedrijf Arnhem over het sportaanbod in de wijken rondom de SWOA-locaties.

Waarom is energie- en eiwitrijke voeding belangrijk?

Door de juiste voeding krijg je energie. Die energie heb je nodig om te bewegen. Je haalt energie  uit koolhydraten en vetten in de voeding. Daarnaast zijn eiwitten een hele belangrijke voedingsstof. Zowel voor herstel als het opbouwen en in stand houden van je spieren. Tijdens De Eetkamer houden we altijd rekening met energie- en eiwitrijke voeding. Ook in de week van 3 t/m 7 april staan er dagelijks weer heerlijke gerechten voor je klaar!

Of sluit aan bij een van de twee wijkdiners, Eat & Meat, op 1 april in De Gaanderij (Driemondplein 1) of 8 april in De Weldam (Middachtensingel 39). Tijdens de wijkdiners vertelt een voedingsdeskundige meer over gezonde voeding en kan je al jouw vragen stellen.

Wil je leren gezond, energie- en eiwitrijk te koken?

Vitanos organiseert op 4, 5 en 7 april een kookworkshop. Tijdens deze kookworkshop kook je een aantal gerechten als voorbeeld én krijg je tips mee om lekker, gezond, snel en makkelijk te koken voor jezelf of je gasten.

Ga naar www.swoa.nl/kookworkshop voor meer informatie.

Benieuwd naar het beweegaanbod in én rondom de SWOA-locaties?

In De Petersborg (Slochterenweg 40), De Weldam (Middachtensingel 39) en De Gaanderij (Driemondplein 1) kan je altijd terecht voor verschillende activiteiten . Denk aan bewegen voor ouderen, yoga en wandelen. In de vitaliteitsweek organiseert Sportbedrijf Arnhem een extra wandelactiviteit. Op 6 april om 10.00 uur kan je aansluiten bij een mooie lentewandeling vanaf De Petersborg. Ook komen buursportcoaches vertellen over het beweegaanbod rondom de SWOA-locaties.

Ga naar www.swoa.nl/beweegaanbod voor meer informatie over het beweegaanbod én wanneer de buurtsportcoaches komen.