Flexibele begeleiding
Bij deze vorm van begeleiding gaat één van onze sociaal werkers dan met jou in gesprek. Hij of zij helpt je zoeken naar de juiste oplossing bij jouw hulpvraag. Het traject flexibele begeleiding bestaat uit maximaal 15 contactmomenten en is geheel kosteloos.
Aan welke hulpvragen kan je denken bij flexibele begeleiding?
- Je bent op zoek naar een activiteit om meer sociale contacten te krijgen.
- Je hebt ondersteuning nodig bij je administratie en/of financiën.
- Het lukt je niet meer om zelf te koken.
- Je bent mantelzorger en kan extra steun gebruiken.
Voor flexibele kan je jezelf aanmelden. Ook een familielid, goede buur, vriend of kennis kan je aanmelden. In sommige gevallen is er een wijkcoach of een andere hulpverlener betrokken die flexibele begeleiding aan je voorstelt.
WMO begeleiding
Mocht blijken dat je na flexibele begeleiding intensievere of langdurige ondersteuning nodig hebt, dan kan WMO begeleiding worden ingezet. Hiervoor is een indicatie nodig vanuit de WMO. De aanmelding hiervan verloopt altijd in afstemming met een wijkcoach of casemanager.
WMO begeleiding is niet kosteloos. De eigen bijdrage hiervan is € 20,60 per maand.
Begeleiding op maat
Jouw welzijn staat voorop en we bieden begeleiding op maat aan. We werken bij WMO begeleiding daarom met een plan ‘Mijn Plan, Ons Plan’. In dit plan stellen we samen doelen en proberen we deze te behalen. We volgen continu de voortgang en passen aan waar nodig.
We besteden aandacht aan maatschappelijke participatie, activering, daginvulling, lichamelijke en geestelijke gezondheid, financiën, schulden, huisvesting, respijtzorg, mantelzorgondersteuning en rouwverwerking.
Stel een vraag over (Flexibele) Begeleiding
"*" geeft vereiste velden aan
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.