Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Een maand vol gezonde activiteiten
Een maand vol gezonde activiteiten

15 september 2022

2 minuten leestijd

PERSBERICHT

Titel              : Een maand vol gezonde activiteiten

Auteur          : Petra de Kramer – Sportbedrijf Arnhem

Fotograaf      : Duncan de Fey

Datum          : 8 september 2022

Lekker in je vel zitten, zowel in je lijf als in je hoofd. Dat wil iedereen wel. Het gaat vaak vanzelf als je regelmatig beweegt, gezond eet, niet rookt en genoeg rust. Maar hoe zet je die eerste stap? Vanaf 15 september tot 15 oktober start daarom de Gezond en Fit-maand; de jaarlijks terugkerende campagne waarin extra aandacht is voor een gezonde leefstijl. In deze maand kun je meedoen met allerlei activiteiten, workshops en proeflessen. Vaak gratis of tegen een kleine vergoeding.

Op 15 september geeft wethouder Bob Roelofs het officiële startsein van deze gezondheidsmaand. Hij doet dit om 16.00 uur in het Huis van de Wijk in Immerloo. Vanaf deze locatie gaat dan gelijk de eerste activiteit van start: een wandeling van de Nationale Diabetes Challenge.

Wij nodigen jullie uit bij de opening aanwezig te zijn.

Voor deze Gezond en Fit-maand hebben alle partners uit het Arnhemse Preventie – en Sportakkoord de handen ineen geslagen om vanuit hun expertise mensen op weg te helpen naar een gezondere leefstijl: Gemeente Arnhem, Rijnstate, Pro Persona, Iris Zorg, GGD en SWOA, Arnhemse Sport- en Voetbalfederaties.

Op www.gezondenfitinarnhem.nl delen we alle initiatieven, activiteiten en acties van de partners, heel veel Arnhemse aanbieders en verenigingen: Sporten en bewegen, voeding, minderen met alcohol/roken, mentale gezondheid en fit- en gezondheidscheck. Ondersteund met verhalen van Arnhemmers die actie hebben ondernomen om zich blijvend beter te voelen.