Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. activiteit
  4.  → Ervaar het openbaar vervoer!
Ervaar het openbaar vervoer!

17 mei 2019

1 minuut leestijd

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een informatiebijeenkomst in Arnhem.  

Wanneer: maandag 20 mei 2019

Hoe laat:  het begint om 14.00 uur eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Waar: Brasserie de Burcht Drie Gasthuizen, Rosendaalseweg 485 in Arnhem.

OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos. 

Proefreis
Aan het einde van de informatiebijeenkomst kunnen senioren zich aanmelden voor een proefreis. Tijdens de proefreis helpen de OV-ambassadeurs hen met het opladen van een OV-chipkaart of het kopen van een kaartje en het in- en uitchecken.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren.

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.