Ruim een jaar werkt Milton als gastheer en in de keuken van locatie De Petersborg. “Het bevalt mij heel goed. Ik voel me hier echt thuis. De sfeer is heel goed en gemoedelijk en het vrijwilligerswerk dat ik doe wordt erg gewaardeerd” aldus de energieke 60-plusser. Milton werkt inmiddels 2 dagen in de week op deze locatie, samen met Francien. “Wij hadden gelijk een klik. We werken op dezelfde manier, zijn allebei lekker makkelijk, pakken de dingen snel op. Dat werkt heel fijn samen. Dus toen Francien ook op de dinsdag ging werken, deed ik gewoon mee” zegt Milton.

Lekker bezig, maar ook tijd voor babbeltje en grapje

“We beginnen de dag altijd met een babbeltje, even de dag doornemen. Daarna gaan we lekker aan de slag. Zo zorgen we dat alle afwas weer schoon is, zetten we de borden en het bestek klaar, warmen we het eten op, serveren we het uit, ruimen we alles weer op. En tussendoor verwelkomen we onze gasten en doen we de barverkoop” somt Milton op. “Maar we hebben ook nog wel tijd om af en toe even rustig te zitten hoor” voegt hij er meteen aan toe. “En natuurlijk maak ik ook altijd even een babbeltje en grapje met de gasten. Want lachen is gezond” aldus de goedlachse Milton.

Fijn als je elkaar kent

“Weet je wat ook zo fijn is” gaat Milton verder, “dat het contact met de andere vrijwilligers, de stagiaires en de vaste medewerkers zo goed is. Soms sluiten we de dag ook af met een naborrel aan de bar. Al komt er geen alcohol bij kijken hoor. Het is lekker vrijblijvend. Dan nemen we samen even de dag door. Het is gewoon fijn als je elkaar een beetje kent” vertelt Milton die zelf één en al gezelligheid uitstraalt.

Kookervaring komt van pas

Het zorgen voor en helpen van anderen heeft Milton met de paplepel ingegoten gekregen. De van oorsprong Surinaams/Hindoestaanse Milton gaf jarenlang intensieve 24 uurs zorg aan zijn moeder. “Mijn moeder heeft mij verzorgd, ik wilde ook graag iets terugdoen. En de band met mijn moeder was erg goed” zegt Milton daarover. Daarna zocht hij vrijwilligerswerk om weer onder de mensen te komen. Omdat hij ook graag kookt, kwam deze vrijwilligersfunctie op zijn pad. “Heel fijn, zeker omdat ik vlakbij woon. En die kookervaring komt hier goed van pas” aldus Milton. “Als ik iets zie in de keuken dat misschien anders kan, geef ik dat aan. Laatst vroegen ze of ik ideeën heb voor het snackje van de week. Leuk toch” glundert Milton.

Niet twijfelen, gewoon doen

Wat Milton nog wil meegeven: “Twijfel je of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Niet twijfelen, gewoon doen! Je moet er natuurlijk wel altijd zelf iets van maken. Houd het gezellig met respect voor anderen” is zijn advies. “Ook voor jongeren die bijvoorbeeld geen werk hebben, is vrijwilligerswerk echt een mooie kans om veel te leren”.

Promoten van activiteiten

“Wist je dat SWOA heel veel activiteiten aanbiedt? Alleen ik zie al op de dagen dat ik werk de breiclub, schilderclub, bridgeclub, Chinese en Hindoestaanse eetclub en niet te vergeten de biljarters. En dan is er nog véél meer! Veel 55+ers weten dat helemaal niet. Dus ik maak ook altijd promotie hiervoor” sluit Milton lachend af.

Wil jij je ook vrijwillig inzetten?

Bekijk ook

Hatice Onemli, gastvrouw De Gaanderij

Ik heb gemerkt dat je, als je mensen open tegemoet treedt en eerlijk bent, daar uiteindelijk het meeste mee bereikt en dat die houding ook waardering oplevert.

Ans Scholten, vrijwillige coördinator Maaltijden aan Huis

Mijn naam is Ans Scholten en ik werd 69 jaar geleden geboren in Huissen. Al 45 jaar woon ik in...

Tiffany Renaud, stagiair Social Work bij de groepsbegeleiding

Mijn naam is Tiffany Renaud en ik ben 24 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Curaçao. 5 jaar geleden kwam...