Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Evert de Boer, maaltijdbezorger en chauffeur AutoMaatje
Evert de Boer, maaltijdbezorger en chauffeur AutoMaatje

30 januari 2023

1 minuut leestijd

”Als je goed met de mensen om kunt gaan, dan heb je dankbare klanten!’’

Mijn naam is Evert de Boer, 74 jaar. Samen met mijn vrouw Annet woon ik in een appartementencomplex vlak bij Het Dorp in Arnhem. Ik zet me al 11 jaar lang in als maaltijdbezorger en 4 jaar als chauffeur bij ANWB AutoMaatje.

Met het bezorgen van maaltijden begon ik bij Mikado in Westervoort/Duiven. Er was toen al een samenwerking met SWOA en we bezorgden de maaltijden met de SWOA-bus. In 2017 verhuisden mijn vrouw en ik naar Arnhem. In de tussentijd was ook de maaltijdservice in Westervoort/Duiven overgenomen door SWOA. Sinds 2019 bezorg ik de maaltijden op de route Elderveld.

Meer dan alleen bezorger

Vrijwilligerswerk geeft mij structuur in mijn vrije tijd. Maar dat is natuurlijk niet alles. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en als bezorger ben je vaak een luisterend oor. Daarnaast heb je als maaltijdbezorger een signalerende functie. Doordat we wekelijks bij de mensen thuis het eten bezorgen, leer je deze mensen kennen en merk je het ook als het wat minder gaat. Dit soort signalen geef ik dan door aan de projectcoördinator van SWOA en zij pakt het weer op met haar collega’s. Je bent dus niet alleen een maaltijdbezorger, maar ook iemand die de inwoners van Arnhem in de gaten houdt.

Tijdens het bezorgen van maaltijden ontvang je vaak positieve reacties en dat geeft mij veel voldoening! Ik kan het iedereen aanraden.


Ook inzetten als vrijwilliger?

Neem voor meer informatie contact op met SWOA via vrijwilliger@swoa.nl of 026-3272266.

Of bekijk onze openstaande vrijwilligersvacatures voor nog meer inspiratie!


← Lees vorig bericht