Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Focus à Locus komt naar De Petersborg
Focus à Locus komt naar De Petersborg

21 maart 2023

2 minuten leestijd

Dit voorjaar wordt voor de zevende keer de Focus à Locus Kunstroute in de wijken Holthuizen, Vredenburg, Kronenburg en Rijkerswoerd georganiseerd. Op verschillende locaties in deze wijken exposeren en presenteren meer dan 30 kunstenaars hun werk op 22 en 23 april van 12.00 tot 17.00 uur. Dit jaar komen er twee kunstenaars hun werk laten zien in De Petersborg! Cees Duijm en Constante Sleddes stellen zich graag aan jou voor!

Cees Duijm

Mijn naam is Cees Duijm en ik woon al bijna mijn hele leven in Vredenburg. Van jongs af aan teken ik al en ik ben altijd aan het schetsen. Later kwam de interesse in fotografie erbij. Op dit moment werk ik veel met inkt en werk ik mijn schetsen verder uit in inkttekeningen. In de schetsen maak ik natuurlijke structuren en laat ze soms samengaan met geometrische structuren. Naast inkt werk ik ook met acrylverf en olieverf en maak ik aquarellen. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Dat doe ik op in de natuur, maar ook in stedelijk gebied.

Kijk voor meer informatie op www.art-c.nl 

Constant Sleddens

Ik ben een autodidactisch keramist en laat me leiden door de natuur en dingen om me heen. Al mijn werk wordt met de hand opgebouwd, het zijn natuurlijke vormen.

Na de eerste stook behandel ik mijn werk met zelfgemaakte glazuren, oxides, engobes en/of pigmenten, waarna ik het werk weer bak. Mijn meest gebruikte stooktechniek is raku, maar ook oxiderend bakken en pit-fire behoren tot de mogelijkheden.

Ieder werk is voor mij een persoonlijk experiment. Ik wil weten wat de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden zijn van de klei waar ik op dat moment mee werk.

Kijk voor meer informatie op www.cons-keramiek.nl

Focus à Locus Kunstroute

Tijdens de Focus à Locus Kunstroute vertellen de kunstenaars bij hun thuis of op een andere locatie over hun werk, hoe ze het maken en welke materialen ze gebruiken. Maar er is nog meer te beleven: muziek en workshops voor kinderen en volwassenen!

Naast dat de kunstenaars hun werk laten zien, staat de Focus à Locus ook voor het buurtgevoel: dat je elkaar weer eens ergens tegenkomt en ervaringen deelt. Het is door de buurt én voor de buurt, want de deelnemende kunstenaars zijn immers ook buurtbewoners.

Focus à Locus Kunstroute – De Petersborg

Wanneer: 22 & 23 April 2023
Tijd: 12.00 tot 17.00 uur
Waar: De Petersborg
Slochterenweg 40 in Arnhem
Kosten: toegang is gratis

Kijk voor meer informatie over Focus à Locus op www.focusalocus.nl