Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → Gebied Noord-Oost

Gebied Noord-Oost

In 2022 zijn er in gebied Noord-Oost 18 Ontmoeten en Meer activiteiten georganiseerd. Hier zijn in totaal bijna 400 wijkbewoners mee bereikt. De activiteiten werden uitgevoerd in samenwerking met onder andere Buurthuis de Oosthof, Buurthuis de Overkant Rijnstad en De Klup.

Een aantal activiteiten uitgelicht:

‘Het ego-tijdperk is voorbij’ op Arnhems modefestival State of Fashion

Op het Arnhemse modefestival State of Fashion werden dit jaar misstanden in de mode-industrie aan de kaak gesteld. Het was zonder twijfel de meest activistische editie ooit. Daarvan mochten wij bij de Weldam getuige zijn. Tijdens het openingsweekend kwam Duran Lantink, met een groep modestudenten naar de Weldam, om samen met deelnemers Groepsbegeleiding en wijkbewoners nieuwe kleren te maken van tweedehands theaterkostuums. De foto’s van de tachtigplussers in die ontwerpen zijn een hoogtepunt. De afsluiting in Kledij was met de inspirerende Salsa dansschool. Allen blikken met een waardevol gevoel terug.

Excursie Presikhaafse vrouwen

Een samenwerking tussen Stichting Samra, SWOA en Museum Arnhem. Met een dubbeldekker werden de deelnemers richting Museum Arnhem gereden. Hier volgden zij een museumprogramma, welke bestond uit een rondleiding door de tentoonstelling en uit een activiteit waarbij zelfgemaakte kunstwerken ontstonden. Een middag vol informatie, zien, doen, kunst, gezelligheid en ontmoeting.

Max Mobiel Presikhaaf

Een vervoersproject i.s.m. Wereldhave, Presikhaaf University en Rijn IJssel college. SWOA verzorgt de inzet en begeleiding van de vrijwillige chauffeurs. Het project en de samenwerkingen liepen in 2022 naar wens.