Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. uitgelicht
  4.  → Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding
Harrie Reijers, chauffeur groepsbegeleiding

12 april 2023

1 minuut leestijd

Ik vervoer met mijn eigen auto een aantal dagen in de week de deelnemers van de groepsbegeleiding. Dit doe ik met veel plezier!

Mijn naam is Harrie Reijers, ik ben 81 jaar en kom uit Arnhem. Ik werkte altijd in de metaal en na mijn pensionering bracht ik 7 jaar lang bij een taxibedrijf mensen naar een dagbesteding. Sinds 2014 startte ik als vrijwilliger bij SWOA als chauffeur van de groepsbegeleiding.

Een vast gezicht voor de deelnemer

Als chauffeur van de groepsbegeleiding haal ik de deelnemers thuis op en breng ze naar de groepsbegeleiding. Aan het einde van de dag breng ik ze ook weer naar huis. Dit zorgt ervoor dat ik voor veel deelnemers een vast gezicht ben, dat ervaren zij als prettig. Daarnaast heb ik ook een signaleerde functie. Doordat de deelnemers wekelijks bij mij in de auto zitten, zie ik bijvoorbeeld ook wanneer ze achteruitgaan. Dat communiceer ik dan naar de beroepskrachten van de groepsbegeleiding.

Graag in contact met mensen

Wat ik leuk vind aan dit vrijwilligerswerk is dat het altijd gezellig is om na afloop van de ritten onder het genot van een kopje koffie even met iedereen bij te kletsen. Zowel met de andere chauffeurs, deelnemers als met de beroepskrachten van SWOA.

Waarom ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan? Omdat thuiszitten voor mij geen optie is. Ik maak graag contact met mensen en dit vrijwilligerswerk zorgt daarvoor. Ik kan het iedereen aanraden om vrijwilliger te worden!


Ook inzetten als vrijwilliger?

Neem voor meer informatie contact op met SWOA via vrijwilliger@swoa.nl of 026-3272266.

Of bekijk onze openstaande vrijwilligersvacatures voor nog meer inspiratie!