Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Vacatures Vrijwilligers
  4.  → Help jij ouderen digitaal vaardig te zijn? Meld je aan als vrijwilliger!

Meer over deze vacature

Help jij ouderen digitaal vaardig te zijn? Meld je aan als vrijwilliger!

19 augustus 2021

1 minuut leestijd

Computers, telefoons, tablets: waarschijnlijk apparaten die uit jouw leven niet zijn weg te denken. Toch zijn er nog veel mensen voor wie dit wat minder zelfsprekend is, waaronder de oudere generatie. En dat terwijl steeds meer digitaal geregeld kan of zelfs moet worden. Daarom zoeken wij een vrijwilliger die thuis is in het werken met digitale apparaten én die het leuk vindt om anderen hierin wegwijs te maken.

Wie zoeken wij?

Jij weet de vragen van ouderen over het gebruik van computers, mobiele telefoons en/of tablets te beantwoorden. Mocht je het toch even niet weten? Geen probleem, dan zoek jij het uit door zelf op onderzoek te gaan(of vraagt het aan je buurman) en komt hier later op terug. Je hoeft dus niet alles te weten, maar wel genoeg om andere vooruit te kunnen helpen.

Welke vragen kan je verwachten?

In de meeste gevallen gaat het om simpele vragen zoals: Hoe instaleer ik een programma, hoe maak ik foto’s met mijn telefoon, hoe kan ik WhatsApp of mijn mail gebruiken, wat betekenen bepaalde icoontjes? Dit kan voor jou heel simpel klinken, maar dat is lang niet voor iedereen zo.

Vind jij het leuk om hier mee aan de slag te gaan? Meld je dan meteen aan als vrijwilliger!

Wat het werk zo leuk maakt is dat je de ouderen heel erg blij kunt maken met de hulp die jij aanbiedt. Het geeft een gevoel van voldoening wanneer er een glimlach op hun gezicht verschijnt doordat ze nu weten hoe iets werkt. Dit is in één woord gezegd: Geweldig!

Meer informatie?

Neem contact op met Silvio de Brito Caio via vrijwilliger@swoa.nl of bel naar 06-11781070.