Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → HERINNERINGSMAALTIJD: 75 JAAR SLAG OM ARNHEM bij De Hooijmaat
HERINNERINGSMAALTIJD: 75 JAAR SLAG OM ARNHEM bij De Hooijmaat

4 september 2019

1 minuut leestijd

Op donderdag 12 september 2019 organiseren we in samenwerking met stadsboerderij de Hooijmaat en het Kunstcafé van Rozet een herinneringsmaaltijd. Graag nodigen we je uit om samen om tafel te gaan om te praten over vrijheid.

75 jaar geleden vond de Slag om Arnhem plaats. Deze slag was onderdeel van Operatie Market Garden, de grootschalige operatie met als doel Europa voor de kerst van 1944 te bevrijden. De operatie strandde bij de negende en de laatste te veroveren brug: de Rijnbrug bij Arnhem bleek een brug te ver.

De Slag om Arnhem heeft onze stad getekend en gevormd en zit daarmee vol verhalen. Elke Arnhemse wijk heeft eigen herinneringen aan de Slag om Arnhem. Elke straat heeft een verhaal.

Daarom organiseren we op donderdag 12 september een herinneringsmaaltijd om verhalen met elkaar te delen. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

Waar: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5
Wanneer: Donderdag 12 september om 12.00 uur
Kosten: Geen
Aanmelden voor deze maaltijd kan via welkom@dehooijmaat.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!

Voorafgaand aan de herinneringsmaaltijd is er in de Hooijmaat een kunstcafé, ook hier ben je van harte welkom! Meer informatie hierover vind je op https://www.rozet.nl/jouw-wijk/nieuws-agenda/kunstcafe-in-de-hooijmaat-75-jaar-slag-om-arnhem