Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. activiteit
  4.  → Herman Kaiser ‘Het was mijn mooiste moment in Arnhem’
Herman Kaiser ‘Het was mijn mooiste moment in Arnhem’

1 april 2017

1 minuut leestijd

In De Gelderlander van 1 april 2017 stond een mooi artikel met onze burgemeester Herman Kaiser ‘Ik had de klus hier liever afgemaakt’. Het is een eer dat wij hebben bijgedragen aan een van zijn mooiste momenten als burgemeester van Arnhem. Hierbij noemt hij namelijk de uitreiking van de Roze Loper* aan SWOA. “Arnhem is een tolerante stad. Een stad waar iedereen welkom is.” Met die woorden benadrukte de burgemeester tijdens de uitreiking het belang van de eerste Roze Loper in Arnhem.

 “En soms komen de burgemeester en de persoon Herman Kaiser bij elkaar, zoals toen ik de Roze Loper moest uitreiken in MFC Klarendal. Ik heb een sociaal-conservatief profiel en in Arnhem ben ik liberaler geworden. Je moet niemand uitsluiten, ook homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders niet. Respecteren alleen is niet voldoende. In Klarendal heb ik toen heel eerlijk verteld over mijn persoonlijk ontwikkeling. Later hoorde ik dat dit verhaal voor een vrouw van 80 aanleiding was om na al die jaren uit de kast te komen. Dan komen wel even de tranen. Het was mijn mooiste moment in Arnhem.” Bron: De Gelderlander 1 april 2017

Uiteraard gaan wij door met onze ambassadeursrol voor LHBT’s. Gezien de actualiteiten blijkt dit helaas nog steeds nodig. Tolerantie en bewustwording. Samen in gesprek gaan. Dit zijn een aantal punten die volgens ons belangrijk zijn om de acceptatie te vergroten. Wij willen Burgemeester Herman Kaiser bedanken voor zijn enthousiasme en inzet voor onder andere roze ouderen en wensen hem het allerbeste toe. *De Roze Loper toont aan dat wij een LHBT-vriendelijke ouderenorganisatie zijn.