Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Het bruist aan de Rijn krijgt een vervolg. Komt dat zien in een foto expositie!
Het bruist aan de Rijn krijgt een vervolg. Komt dat zien in een foto expositie!

5 november 2021

2 minuten leestijd

De afgelopen jaren werkten verschillende Arnhemse organisaties samen om kunst- en cultuur beter bereikbaar te maken voor de oudere doelgroep, onder de naam ‘Het Bruist aan de Rijn’. Onder andere door het organiseren van verschillende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Ook en vooral kwamen kunst en cultuur naar de mensen toe. Met het project bereikten we samen meer dan 3000 ouderen.

Door het succes en de fijne samenwerking ondertekenden alle betrokken partijen voor het vervolg van het Bruist aan de Rijn. Op naar weer een mooie samenwerking om het kunst- en cultuuraanbod voor ouderen in Arnhem te vergroten!

Foto expositie

Het eerste deel van het Bruist aan de Rijn sluiten we af met een rondreizende fototentoonstelling. In deze foto-expositie vertellen enkele deelnemers én aanbieders over hoe zij op de activiteit(en) terugkijken. Het concept van de fotografie komt uit de koker van Humint Solutions. Zij zeggen daar over: ‘Kunst moet niet, kunst ontmoet: het doel van de foto’s was om niet alleen te laten zien wat kunst kan betekenen voor de kijker, luisteraar of deelnemer, maar ook om te laten zien hoe het mensen samen brengt die anders wellicht niet in elkaars wereld waren gekomen.

Leuk om te weten: De foto expositie komt ook naar SWOA! Van 8 november tot en met 3 december komt de expositie op iedere SWOA-locatie (en ’t Huuske) een week te hangen.

Wil je ook komen kijken? Hieronder zie je wanneer de expositie waar is:

  • week 8 november Gaanderij, Driemondplein 1
  • week 15 november Petersborg, Slochterenweg 40
  • week 22 november Weldam, Middachtensingel 39.
  • week 29 november ’t Huuske, Mauritsstraat 22

Het Bruist aan de Rijn is de Arnhemse variant van Age Friendly Cultural City, mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Arnhem. Rijnstad, Phiun, Museum Arnhem, Pleyade, SWOA, het Nederlands Openluchtmuseum en de Driegasthuizengroep voeren dit project uit onder de projectleiding van Rozet.

(Foto: Ouderen dansen nog net zo graag als vroeger © Zefanja Hoogers)