Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. uitgelicht
  4.  → Hou jij van schrijven? Vrijwilligers gezocht voor project Levensboek!

Meer over deze vacature

Hou jij van schrijven? Vrijwilligers gezocht voor project Levensboek!

18 mei 2022

2 minuten leestijd

Vind jij het leuk om te schrijven, kun je goed luisteren en gun je het een oudere in Arnhem om zijn of haarverhaal op papier te krijgen? Dan is het project Levensboek van de SWOA wat voor jou!

Uniek en waardevol

Met het project geeft SWOA alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om zijn of haar levensverhaal op papier te krijgen. Dit verhaal verwerk jij als vrijwilliger samen met de oudere tot een persoonlijk levensboek. Samen werken jullie aan een uniek en waardevol document voor de verteller. Ieder verhaal is het waard om verteld te worden!

Van beleving tot boek.

Na een korte training bezoek je de oudere verteller thuis en interviewt hem / haar over zijn / haar leven. Dat zijn leuke inspirerende ontmoetingen voor beiden, waarbij natuurlijk de lach en de traan voorbij komen. Jullie halen gebeurtenissen aan zoals die zijn beleefd en met foto’s en andere afbeeldingen komt het levensboek tot stand.

Je houdt van schrijven en volgt het verhaal van de verteller door de tijd heen. Je verwoordt het zo dat de verteller zichzelf erin herkent.
Wanneer het verhaal geschreven is, worden tekst en afbeeldingen samengevoegd en het boek gedrukt. Je brengt het eindproduct, het levensboek, zelf bij de oudere thuis. Dat is de kroon op jullie werk!

Het is fijn als

  • Je graag schrijft en onderweg kunt met een tekstverwerkingsprogramma;

• Je levenservaring hebt, want je werkt met ouderen die al veel hebben meegemaakt;

• Je goed en onbevooroordeeld kunt luisteren;

• Je respect hebt voor het proces van de verteller, want dit maakt erg veel los bij de oudere.

Schrijf jij mee?

Wil je je graag aanmelden als schrijver of ontvang je graag meer informatie over dit project?
Kijk op www.swoa.nl of neem contact met ons op via levensboeken@swoa.nl of 026 32 72 266.

“’Mooi’, zei mijn verteller (96) toen ik hem het levensboek gaf. Toen hij de eerste bladzijde bekeek, begon hij te huilen. Samen hebben we het hele boekje doorgelezen. Toen ik de woning verliet hield hij het boekje tegen zijn borst geklemd. Zijn verhaal had nu een plek gevonden. Het is een vreemd, maar ook bijzonder gevoel dat ik een oude man zo gelukkig heb gemaakt.”