Activerend Werk

Stap voor stap op een leuke manier (weer) participeren in de samenleving. Dat is waar SWOA in ondersteunt met Activerend Werk. Op verschillende plekken binnen SWOA kunnen deelnemers terecht die willen integreren binnen Zorg en Welzijn.

In 2020 hebben we flink geïnvesteerd in Activerend Werk. Onder andere door extra personele inzet en netwerken. Ook is er ingezet op meer PR rondom Activerend Werk. Dit door inzet van social media, flyers en filmpjes (zie onder).
Daarnaast werken we sinds 2020 met de MELBA-methodiek. Hierbij wordt gekeken naar arbeidsvaardigheden en wat de deelnemer hierin kan leren en waar begeleiding een vereiste is.

Deze ontwikkelingen zorgden voor veel aanmeldingen en de eerste deelnemers zijn gestart. Helaas had ook bij Activerend Werk corona een grote invloed. Een deel van de nieuwe trajecten werden on hold gezet en/of uitgesteld. Uiteraard werd hierbij ook gekeken naar alternatieven, waaronder beeldbellen.

In 2021 zetten we de lijn voort om te investeren in Activerend Werk. Uiteraard hopen we dat de coronamaatregelen ergens dit jaar versoepelen, zodat we meer mensen een mooie plek kunnen bieden.

Activerend Werkfilmpje – SWOA De Petersborg

Activerend Werkfilmpje – SWOA De Weldam