Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → Jaarverslag 2022

2022, geen uitdaging uit de weg!

Het was weer een bijzonder jaar, waarbij het uiterste van de organisatie is gevraagd. De start met opnieuw een lockdown vanwege corona, vervolgens een onverwachte bestuurswissel, en tot slot een energie- en koopkrachtcrises als gevolg van een oorlog binnen Europa. Dat alles drukte een flinke stempel op het jaar 2022. Toch blikken we trots, en ook met op veel momenten plezier terug op het afgelopen jaar. Met creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen speelden onze (vrijwillige) medewerkers in op de uitdagingen die op ons afkwamen, daar waar dat kon en mocht.

Na twee jaren corona waren we best wat gewend. Zo bleken we opnieuw in staat naast het waar nodig aanpassen van de eigen activiteiten, ook de samenwerking op te zoeken bij nieuwe vragen uit de samenleving. We zetten steviger in met de gebiedsteams en werken samen met tal van burgerinitiatieven, buurthuizen en actieve inwoners in wijken en buurten. Ook nemen we deel aan Voor Elkaar in Arnhem (VEIA) 2.0 als vervolg op VEIA 1 dat in coronatijd tot bloei kwam. Dat is met verve gebeurd!

SWOA slaagde er ondanks de uitdagingen prima in om, daar waar dat kon, nieuwe en/of aangepaste activiteiten te ontplooien. Met recht verdient de organisatie daarvoor een pluim en mag iedereen die hieraan heeft kunnen bijdragen trots zijn op wat er samen is bereikt. In het najaar organiseerden we op alle locaties een duurzaamheidsmarkt voor deelnemers en buurtbewoners. Hier deelden we tips om eenvoudig geld te besparen op de energielasten. Uiteraard deden we dit met veel verschillende partners uit de stad, waarmee de samenwerking nog meer is geïntensiveerd.

Tot slot verhuisden we eind 2022 met ons hoofdkantoor naar het kantoor boven onze locatie De Petersborg. Na een verbouwing is de hal met receptie op de begane grond verbeterd. Het resultaat maakt dat de entree meer open, lichter en toegankelijker is voor alle bezoekers van de Petersborg. Het idee erachter is dat we veel meer mensen willen ontvangen voor ontmoetingen en meer. Daarbij heeft de vloer een renovatie gekregen. Dat maakt dat deze beter begaanbaar is voor mensen met een rollator of rolstoel. En ook de kantoorruimten boven zijn in een moderner jasje gestoken. Daarna hebben we op de eerste verdieping ons intrek genomen naast één van onze
samenwerkingspartners: MVT Arnhem.

In dit publieksjaarverslag geven wij een sfeerbeeld over het jaar 2022. Wil je ons hele jaarverslag lezen? Deze vind je hier.

Actuele informatie door het jaar heen is te vinden op deze website en op onze Facebookpagina.

Sylvia Swart
Directeur-Bestuurder