Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Vrijwilligerservaringen
  4.  → Jan Bosman, maaltijdbezorger
Jan Bosman, maaltijdbezorger

15 februari 2023

1 minuut leestijd

“Je bent belangrijk voor de klanten”

Mijn naam is Jan Bosman, 76 jaar. Ik bezorg al sinds 2008 met veel plezier maaltijden bij SWOA-klanten. Ik begon rond de tijd dat ik met pensioen ging, om nog wat nuttigs te doen in mijn vrije tijd.

Meer dan alleen maaltijdbezorger

Als maaltijdbezorger ben je belangrijk voor de klanten/deelnemers, omdat zij vaak weinig mensen zien en daarom graag even een praatje maken. Ook ondersteun je soms iemand bij het opruimen van de maaltijd. Daarnaast heb je een signalerende functie: bijvoorbeeld als iemand niet open doet, of als blijkt dat een maaltijd niet is gegeten. Is alles goed, dan heb je een dankbare cliënt en een tevreden bezorger!

Voldoening en structuur

Inmiddels doe ik naast de maaltijdbezorging ook nog vrijwilligerswerk voor het ANWB kinderfietsenplan én rijd ik op de tram in het openluchtmuseum. Vrijwilligerswerk geeft mij namelijk veel voldoening en structuur in mijn vrije tijd. Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen, je krijgt er heel veel waardering voor terug!


Ook inzetten als vrijwilliger?

Neem voor meer informatie contact op met SWOA via vrijwilliger@swoa.nl of 026-3272266.

Of bekijk onze openstaande vrijwilligersvacatures voor nog meer inspiratie!