Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Maaltijden aan Huis krijgt hoge waardering
Maaltijden aan Huis krijgt hoge waardering

28 december 2017

2 minuten leestijd

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol voor veel welzijnsorganisaties: ze zijn behulpzaam, bieden een luisterend oor en hebben een groot empathisch vermogen. Dit geldt ook voor ons. We bieden verschillende welzijnsdiensten, waaronder de maaltijdservice, die door onze eigen vrijwilligers bij de ouderen thuisbezorgd wordt.

Handige uitkomst

In een tijd waar veel zelfstandigheid van ouderen wordt verwacht, vervullen onze vrijwilligers een belangrijke functie. Doordat de vrijwilligers wekelijks contact hebben met de ouderen, zien zij wat er speelt bij de ouderen en welke problemen ze tegenkomen in de dagelijkse gang van zaken. Het koken van een verse en lekkere maaltijd is hier een onderdeel van. Onze maaltijdservice is dan een handige uitkomst.

Ik ben heel tevreden

Mevrouw Heumen is al enige tijd klant: “De maaltijdservice is prima geregeld. De maaltijden zijn lekker en gevarieerd en het is handig dat ik geen boodschappen hoef te doen”. Ze heeft wekelijks contact met onze bezorgers. “Het is fantastisch dat er vrijwilligers zijn die dit doen. Ze zijn vriendelijk, maken een praatje en ze zijn heel behulpzaam. Zo helpen ze mij met het invullen van de menukaart en zetten ze de maaltijden in de koelkast. Ik ben heel tevreden”.

We zijn trots

Onlangs voerden wij een klanttevredenheidsonderzoek uit onder onze klanten, waarin de tevredenheid onderzocht  werd over de maaltijden en dienstverlening. Er kwam een hoge score van 7,7 uit dit onderzoek. Volgens Marjon van Baars (een van onze medewerkers) ligt dit mooie cijfer in de lijn der verwachting. “Onze vrijwilligers bezoeken wekelijks de klanten, waardoor we snel op de hoogte zijn als er iets speelt. Het cijfer is hier dan ook een hele mooie bevestiging van, we zijn trots!”.

Food Connect

Voor de maaltijdservice werken we samen met Food Connect, zij koken de maaltijden in een echte keuken. Ze koken met verse ingrediënten, lekker, gevarieerd en persoonlijk. Met deze samenwerking bieden we een handig en veilig hulpmiddel in de thuissituatie van ouderen, maar de maaltijdservice spreekt ook veel mantelzorgers aan voor wie het prettig is als zij wat ondersteuning krijgen bij de zorg voor een familielid, buur of kennis.

Ook proberen?

Het bestellen van een maaltijd is eenvoudig en snel geregeld. Mantelzorgers of ouderen die op zoek zijn naar een maaltijdservice voor henzelf in Arnhem kunnen bellen met 088-8101010 of kijken op www.swoa.uwmaaltijd.nl.