Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. uitgelicht
  4.  → Maatjes gezocht – Maatje Regio Arnhem

Meer over deze vacature

Maatjes gezocht – Maatje Regio Arnhem

22 februari 2022

2 minuten leestijd

Zoek jij betekenisvol vrijwilligerswerk en wil je jezelf inzetten voor een ander? Al met een paar uur in de week maak jij het verschil! Maatje zijn is uitdagend en dankbaar werk.

Wat doe je als maatje?

Werkzaamheden binnen de maatjestrajecten zijn divers en ‘op maat’. Het ‘er voor iemand zijn’ is waar het in eerste instantie om gaat. Daarnaast zoek je samen met de deelnemer naar de gewenste invulling van jullie contact. Soms ben je praktisch ondersteunend, dan weer bied je een luisterend oor of onderneem je samen activiteiten. Met jouw ondersteuning help jij mensen weer een stapje verder!

Wat is het maatjesproject?

Het uitgangspunt van het maatjesproject is om mensen de regie over hun eigen leven te laten behouden en zo nodig het deelnemen aan de maatschappij weer tastbaar te maken. Onze deelnemers zijn door verschillende gebeurtenissen in het leven kwetsbaar geworden of in een isolement geraakt. Door een juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer, wordt het weer mogelijk om deel te nemen aan de maatschappij.

Door een maatje van een deelnemer te zijn ontstaat er een vertrouwensband, waardoor er een positieve verandering in iemands leven kan plaatsvinden. Dat maakt dat iemand weer meer zelfstandig in het leven staat.

Waarom iets voor jou?

  • Je wil iets betekenen voor iemand die steun kan gebruiken;
  • Je bent open, begripvol en kan je inleven in een ander;
  • Je bent in staat om vanuit eigen kracht en initiatief te handelen;
  • Je bent betrouwbaar en verantwoordelijk, respecteert de privacy van mensen en gaat zorgvuldig om met je eigen grenzen en die van deelnemers.

Herken jij je hierin? Reageer dan meteen!

Neem dan contact op met 026-3272266 of via mail: maatjes@swoa.nl. We nodig je dan uit voor een kopje koffie. Wij leren dan jou kennen én jij ons!

Je staat er natuurlijk niet alleen voor…

De professionals van Maatjes Regio Arnhem begeleiden jou als maatje. Als nieuwe vrijwilliger bij Maatjes Regio Arnhem volg je een basistraining. Daarin krijg je handvatten voor het werken aan een doel met deelnemers en leer je hoe om te gaan in verschillende situaties. Naast deze basistraining biedt Maatjes Regio Arnhem nog meer trainingen en bijeenkomsten die jij bij kunt wonen.

“Mijn toegevoegde waarde als maatje zit er vooral in dat ik er, op dat bepaalde moment, gewoon ben voor mijn deelnemer. Wat we samen doen, doet er eigenlijk veel minder toe.”

Dit is een doorlopende vacature.