Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Openbare voorstelling Roze Cast in Rozet
Openbare voorstelling Roze Cast in Rozet

25 januari 2019

2 minuten leestijd

Op donderdag 31 januari dansen acht roze ouderen de indrukwekkende dansvoorstelling Roze Cast tijdens een openbare voorstelling in Rozet . Jij kunt de voorstelling bijwonen! Ben je erbij?

Roze Cast is een samenwerking tussen Introdans en SWOA. Met het choreografieproject vestigen zij jouw aandacht op zo’n 400.000 LHBT-ouderen (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in Nederland.

Roze ouderen  zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Daarom maken acht oudere amateurdansers onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn hierin het verschil. Aansluitend gaat een moderator van SWOA in gesprek met het publiek.

In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken.In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken.

Datum: Donderdag 31 januari 2019
Tijd: 13.30 – 14.30 uur
Prijs: € 10,00 (Kaarten zijn te koop via de website)
Locatie: Rozet, 55+ kunstcafé, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Bijzonderheid: op de ochtend voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding over dit project bij het 55+ Kunstcafé in Rozet. Je bent er van harte welkom van 10.30 tot 12.00 uur.
Alvast een kijkje nemen? Bekijk hier de trailer van de voorstelling!

De voorstelling in Rozet is in samenwerking met Volksuniversiteit Arnhem.

Roze Cast is mede mogelijk door Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting  Brentano’s Steun des Ouderdoms, Nationaal Ouderenfonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.