Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Project Thuisadministratie dringend op zoek naar Turks of Arabisch sprekende vrijwilligers!

Meer over deze vacature

Project Thuisadministratie dringend op zoek naar Turks of Arabisch sprekende vrijwilligers!

4 april 2022

2 minuten leestijd

De Thuisadministratie biedt hulp aan Arnhemse inwoners die het overzicht over hun administratie kwijt zijn. Hiervoor zijn we op zoek naar financieel onderlegde vrijwilligers die naast orde ook een prettige sfeer kunnen scheppen. De afgelopen periode hebben wij diverse aanmeldingen ontvangen van inwoners die de Nederlandse taal niet goed spreken, maar wel administratieve hulp nodig hebben.

Voorbeeld casus:

‘’Arabisch sprekende mevrouw heeft hulp nodig bij het ordenen van de administratie en het treffen van regelingen bij diverse organisaties. Mevrouw heeft geen netwerk waar ze gebruik van kan maken, dus de wijkcoach heeft hiervoor de hulp van de Thuisadministratie ingeschakeld. Via de wijkcoach is mevrouw naar de Thuisadministratie doorverwezen en wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die aan deze mevrouw gekoppeld kan worden.’’

Als project vinden wij het belangrijk dat iedereen geholpen kan worden. Ongeacht achtergrond, taal, etc.. Maar om ook anderstaligen goed te kunnen helpen hebben wij vrijwilligers nodig die makkelijker kunnen communiceren met deze doelgroep. Het gaat hier voornamelijk om Turks en Arabisch sprekende inwoners.

Bij de Thuisadministratie bezoek je de deelnemers regelmatig, en voor een langere periode, waarbij je samen werkt aan de administratie en / of financiën. Zo mogelijk kijk je samen naar andere mogelijkheden die de zelfredzaamheid van de deelnemer kunnen verbeteren (zoals naasten, een cursus, of ondersteuning door een andere voorziening). Je bent niet alleen aan het opruimen, maar vooral aan het motiveren en ondersteunen.

Wat wij van de vrijwilliger vragen is dat die:

  •  Administratieve kennis heeft, met name op het vlak van persoonlijke financiën
  • Sociaal en betrouwbaar is

Mocht je denken: “hoe moet ik dit allemaal doen?” Maak je geen zorgen. Wij bieden een training aan waarbij jouw rol duidelijker wordt en waardoor je weet hoe je iemand zo goed mogelijk kunt helpen.

Ken of ben jij iemand die ons hierbij wil helpen?
Neem dan contact met ons op via info@thuisadministratiearnhem.nl of bel naar Iris Wessels (06 11781082), zodat we hier meer over kunnen vertellen.