Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Roze Cast gaat op toer voor meer acceptatie LHBT ouderen
Roze Cast gaat op toer voor meer acceptatie LHBT ouderen

28 december 2017

1 minuut leestijd

Vanaf 1 maart 2018 reist ‘Roze Cast’ twee jaar door het land langs zorginstellingen, opleidingen, conferenties en theaters.

Waarom deze tour?

In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze hun geaardheid verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Choreografieproject Roze Cast heeft als doel de zichtbaarheid van de LHBT-oudere in de maatschappij en de ouderenzorg te vergroten. In samenwerking met SWOA maakt Introdans choreograaf Adriaan Luteijn met acht oudere amateurdansers een korte choreografie tijdens een intensieve werkweek (het Roze Kamp) op locatie van 27 februari t/m 3 maart. Luteijn gaat tijdens het Roze Kamp op zoek naar inspiratiebronnen van de deelnemers, hun levensverhalen, maar ook van LHBT-kunstenaars.

Artistieke team

Roze Cast wordt gemaakt door een indrukwekkend artistiek team. Choreograaf Adriaan Luteijn is al vele jaren aan Introdans verbonden en heeft veel ervaring met het werken met uiteenlopende doelgroepen. De muziek wordt gemaakt door Erik de Jong van de bekende Nederlandse eenmansband Spinvis. Styling advies komt van The People of the Labyrinths. Roze Cast is een choreografieproject van Introdans en SWOA.