026-3272266
Selecteer een pagina

Meer over deze vacature

Schrijf je graag? Meld je dan nu aan bij Levensboeken!

31 maart 2021

2 minuten leestijd

Vrijwilligers gezocht voor het project levensboek! 

Vind jij het leuk om te schrijven, kun je goed luisteren en gun je het een oudere in Arnhem om zijn of haar verhaal op papier te krijgen? Dan is het project Levensboek van de SWOA wat voor jou!

Uniek en waardevol

Met het project geeft SWOA alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om zijn of haar levensverhaal op papier te krijgen. Dit verhaal verwerk jij als vrijwilliger samen met de oudere tot een persoonlijk levensboek. Samen werken jullie aan een uniek en waardevol document voor de verteller. Ieder verhaal is het waard om verteld te worden!

Van beleving tot boek

Na een korte training bezoek je de oudere verteller thuis en interviewt hem / haar over zijn / haar leven. Dat zijn leuke inspirerende ontmoetingen voor beiden, waarbij natuurlijk de lach en de traan voorbij komen. Jullie halen gebeurtenissen aan zoals die zijn beleefd en met foto’s en andere afbeeldingen komt het levensboek tot stand. Je houdt van schrijven en volgt het verhaal van de verteller door de tijd heen. Je verwoordt het zo dat de verteller zichzelf erin herkent. Wanneer het verhaal geschreven is, worden tekst en afbeeldingen samengevoegd en het boek gedrukt. Je brengt het eindproduct, het levensboek, zelf bij de oudere thuis. Dat is de kroon op jullie werk!

Het is fijn als Je graag schrijft en overweg kunt met een tekstverwerkingsprogramma;

  • Je levenservaring hebt, want je werkt met ouderen die al veel hebben meegemaakt;
  • Je goed en onbevooroordeeld kunt luisteren;
  • Je respect hebt voor het proces van de verteller, want dit maakt erg veel los bij de oudere.

Schrijf jij mee?
Wil je je graag aanmelden als schrijver of ontvang je graag meer informatie over dit project? Kijk op www.swoa.nl/levensboek of neem contact met ons op via levensboeken@swoa.nl of 026 32 72 266.

Wie is SWOA?

Dag in dag uit staan wij klaar voor alle Arnhemmers.
Maar wat is ons verhaal eigenlijk?

Klacht of compliment?

Contactgegevens