Logo SWOA

Bel SWOA

 1. Home
 2.  → 
 3. Uncategorized
 4.  → Stagiaire Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening
Stagiaire Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening

29 december 2017

1 minuut leestijd

Ben je op zoek naar een stage voor minimaal 1 jaar? Doe je een opleiding waarbij je leert om deelnemers te helpen met vragen en problemen of waar je collega’s helpt om antwoorden te vinden voor hun deelnemer?

Een stage in het welzijns- of vrijwilligerswerk hou je je, naast contact met de deelnemers, vaak ook bezig met coördinerende of organisatorische zaken. Als sociaal maatschappelijk dienstverlener help, begeleid en vang je mensen op met vragen en problemen.

Welke eigenschappen heb je hier voor nodig?

 • Methodisch werken
 • Kan structuur aanbrengen
 • Enthousiasme
 • Doorzettingsvermogen
 • Oplossingsgericht te werk gaan
 • Onderzoekend en organiserend vermogen
 • Dienstverlenend

Deze vragen en problemen kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld over het ontvangen van een uitkering, gezinsproblemen en nog veel meer. Je werkt bij ons met een begeleidingsplan waarin je haalbare en concrete doelen stelt samen met de hulpvrager.

Je begeleid je ouderen en het stimuleren van hun zelfredzaamheid staat voorop. Kun je het zelf niet oplossen, dan verwijs je je deelnemer door naar of een andere instantie of het gemeentelijk wijkteam of huisarts. Als sociaal dienstverlener weet je alles over de wet- en regelgeving binnen jouw vakgebied. Je informeert, adviseert, geeft voorlichting, biedt ondersteuning en begeleid en bemiddelt.

Je neemt actief deel aan verschillende overlegstructuren, denk hierbij aan intervisie, team overleggen, werkoverleggen met diverse netwerkpartners en mogelijk aan multidisciplinair overleg. Zoals je al leest een veelzijdig en sociaal takenpakket.

Aanmelden voor een stage? Klik hier om je aan te melden!