Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → SWOA officieel drager Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk
SWOA officieel drager Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

6 juli 2022

1 minuut leestijd

Eind vorig jaar besloot SWOA de overstap te maken van het HKZ-kwaliteitslabel naar het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk van Sociaal Werk Nederland (SWN). Een spannende stap: na jaren opnieuw geaudit te worden op een voor ons bekend keurmerk, sloegen we nu een nieuwe weg in. In april 2022 vond de eerste Sterk Sociaal Werk-audit plaats. En met succes! SWOA is vanaf nu officieel drager van het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk.

Hoewel we het HKZ-kwaliteitslabel altijd met trots hebben gedragen, zochten wij naar een label dat meer paste bij de weg die de organisatie is ingegaan. Op die manier kwamen we terecht bij Sociaal Werk Nederland. Waar HKZ zich vooral richt op processen en werkinstructies, richt het Sterk Sociaal Werk-keurmerk zich (vooral ook) op het gedeelte vakmanschap: de deskundigheid en professionaliteit van collega’s in de praktijk.

Tijdens de audit op 8 april voerden twee auditoren gesprekken met diverse (vrijwillige) medewerkers. Alle mensen die geaudit werden waren enthousiast: in plaats van vragen naar processen werden zij gevraagd naar hun inhoudelijke werk. Dit zorgt voor gedrevenheid bij de vertellers. Van de auditoren kregen we dan ook terug dat we werken met allemaal bevlogen (vrijwillige) medewerkers. Daarnaast kwam naar voren dat iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan. Mooie complimenten dus!

De komende twee jaar werken wij aan het nog verder integreren van de insteek van het keurmerk Sterk Sociaal Werk binnen de organisatie. Over twee jaar vindt de heraudit plaats, en hopelijk slagen we dan even glansrijk als nu!