Logo SWOA

Bel SWOA

 1. Home
 2.  → 
 3. Nieuws
 4.  → SWOA – Verlenging maatregelen Coronacrisis
SWOA – Verlenging maatregelen Coronacrisis

24 maart 2020

2 minuten leestijd

Vorige week hebben wij jullie geïnformeerd dat SWOA tijdelijk een deel van haar dienstverlening stopt. Naar aanleiding van de persconferentie op maandag 23 maart, hebben wij besloten om de adviezen van het RIVM op te volgen en onze maatregelen te verlengen tot 1 juni.

Nog even op een rij wat dit betekent:

Wat gaat niet door?

 • Activiteiten op de locaties (de locaties zijn gesloten)
 • SWOA-activiteiten in de wijk
 • Vervoer (PlusBus, AutoMaatje, vervoer dagbesteding)
 • Overig face-to-face contact, zoals huisbezoeken

Wat gaat wel door?

 • Individuele begeleiding. Dit wordt waar mogelijk telefonisch of met videobellen voortgezet.
 • Met deelnemers dagbesteding wordt telefonisch contact onderhouden, daar waar nodig ook met de mantelzorger. Deelnemers krijgen wekelijks een ‘Thuis aan de slag pakket’, met diverse activiteiten voor thuis.
 • (Financiële) maatjesprojecten worden waar mogelijk net als individuele begeleiding zoveel mogelijk telefonisch of met videobellen doorgezet
 • Maaltijden aan huis.

Uiteraard wordt wanneer er meer nodig is dan bovenstaande, gekeken naar een passende oplossing. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Zij zijn dus telefonisch bereikbaar. Geplande afspraken houden we daar waar mogelijk telefonisch of via videobellen. In andere gevallen worden deze afspraken verplaatst tot een moment na 1 juni.

Nieuwe initiatieven
De afgelopen week zijn wij druk bezig geweest om te kijken hoe we (kwetsbare) mensen in Arnhem nog wél kunnen helpen. Dit heeft geresulteerd in het initiatief Voor elkaar in Arnhem een samenwerking tussen SWOA, MVT Arnhem, Gemeente Arnhem en Rijnstad. Zowel hulpvragers als -aanbieders kunnen zich hier aanmelden.
Op de dagbesteding is het initiatief van een ‘Thuis aan de slag pakket’ gestart. Wekelijks krijgt iedere deelnemer een pakketje aangeleverd met daarin bijvoorbeeld beweegoefeningen voor in de stoel, een tijdschrift, iets lekkers, een knutselwerkje, een kruiswoord puzzel. De inhoud varieert wekelijks en wordt , naast de basisinhoud, op maat aangepast aan de behoefte van de deelnemer.
Naast deze initiatieven kijken we natuurlijk naar andere mogelijkheden om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ook bekijken we per dag wat de beste acties zijn voor SWOA, gebaseerd op de adviezen van het RIVM.

Hebben jullie vragen? Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie over het coronavirus. Op www.swoa.nl vind je de actuele informatie bij SWOA. We houden jullie en de betrokkenen via onze gebruikelijke kanalen op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Heb je toch nog vragen? Bel met 026-3272266. We wensen jullie allemaal veel succes en sterkte in deze bizarre situatie!

Namens het MT van SWOA,

Jessica van den Adel
Karin Bergkamp