Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → ‘Thuis aan de slag’ pakketjes voor deelnemers Dagbesteding
‘Thuis aan de slag’ pakketjes voor deelnemers Dagbesteding

30 april 2020

2 minuten leestijd

Al vrij snel na het stopzetten van verschillende activiteiten na de intelligente lockdown op donderdag 12 maart, keken we bij SWOA per activiteit naar wat er nog wél mogelijk was. Zo ook de collega’s van de dagbesteding. Naast het wekelijkse belmomentje met de deelnemer en eventueel de mantelzorger, ontstond ook het idee van het ‘Thuis aan de slag’ pakketje. Nu de deelnemers niet naar de dagbesteding kunnen, komt de dagbesteding naar hen!

Iedere week ontvangen de deelnemers van de dagbesteding een dergelijk pakketje aangeleverd. Dit pakketje is gevuld met spullen en activiteiten waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. Denk bijvoorbeeld aan beweegoefeningen voor in de stoel, een tijdschrift, iets lekkers, een knutselwerkje of een kruiswoordpuzzel. De inhoud varieert wekelijks en wordt, naast de basisinhoud, op maat aangepast aan behoefte van de deelnemer.

Mensen in hun kracht

Met het ‘Thuis aan de slag’ pakket blijven we mensen in hun kracht zetten, ook tijdens deze periode van Corona. Doordat het pakket gevuld is met dingen waar mensen zélf mee aan de slag ‘moeten’, wordt ook de mantelzorger even ontlast. Daarnaast zorgt het voor contactmomenten, door bijvoorbeeld oploskoffie of een zakje thee te sturen en af te spreken om deze op een bepaalde tijd samen tijdens een telefoongesprek te drinken.

Materialen

Om voor onze deelnemers deze pakketjes te kunnen blijven vullen, zijn we altijd op zoek naar tijdschriften, wol, knutselspullen, puzzelboekjes, kleurplaten, onbeschreven kaarten enzovoorts! Dus heb jij iets liggen wat weg mag? Lever dit dan bij ons in!

Van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur kun je dit in een tas voor de deur afzetten op onze locatie De Weldam, Middachtensingel 39 in Arnhem. Ben je niet in staat iets af te leveren maar heb je wel materialen? Neem dan gerust contact op, zodat we deze op een andere manier op de Weldam kunnen krijgen. Namens onze deelnemers alvast hartelijk bedankt!