Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. uitgelicht
  4.  → Vrijwillige chauffeurs gezocht – diverse projecten

Meer over deze vacature

Vrijwillige chauffeurs gezocht – diverse projecten

9 februari 2023

Vind jij autorijden leuk? En wil je mensen blij maken met heerlijke maaltijden? Of brengen naar de kapper, ziekhuisafspraak, groepsbegeleiding of naar het winkelcentrum Kronenburg? Dan is chauffeur worden voor SWOA wat voor jou! SWOA ondersteunt mensen al meer dan 50 jaar in en om Arnhem. Van begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en alles daartussen. Daar zetten zo’n 450 (vrijwillige) medewerkers zich iedere dag voor in!

Voor ANWB AutoMaatje, de maaltijdservice, groepsbegeleiding, SWOA PlusBus en Max Mobiel zoeken wij chauffeurs. Graag kijken wij met jou waar je voor kan rijden, maar een voorkeur kan je natuurlijk ook hebben! Als chauffeur ben je van echte meerwaarde voor de ouderen in Arnhem, want door jou kunnen zij naar een afspraak, krijgen ze een warme maaltijd of hebben ze een leuk dagje uit! 

ANWB AutoMaatje

Je brengt ouderen van A naar B en bepaalt zelf welke dagen je wel en niet rijdt, want je geeft wekelijks je beschikbaarheid op. Een flexibele waardevolle vrijwilligersbaan, dat is rijden voor AutoMaatje.

Maaltijdservice

Iedere doordeweekse ochtend worden maaltijden bij ouderen bezorgd. Je bent dan op een vaste dag (als je kunt) in de ochtend van 9.00 tot 12.00 uur ongeveer weg, dit ligt aan de route die je rijdt. Mensen zijn blij met jou, want jij zorgt ervoor dat zij heerlijke en gezonde maaltijden thuiskrijgen.

Groepsbegeleiding

Je zorgt ervoor dat onze deelnemers op tijd bij de groepsbegeleiding gebracht en weer gehaald worden. Een gezellige rit voor jou en de deelnemer! Je rijdt met je eigen auto en krijgt hiervoor een kilometervergoeding. Je bepaalt zelf hoe vaak en op welke dag(en) je wilt rijden.

SWOA PlusBus

Samen met een collega ga je met de oudere inwoners van Arnhem naar een leuk uitje. Jullie halen de mensen thuis op, gaan bijvoorbeeld naar een museum, markt of high tea en vervolgens breng je de inwoners weer thuis. Niet alleen leuk voor hen, maar ook voor jou!

Max Mobiel

Met de Max Mobiel (een tweepersoons elektrische kleine auto) rijd je korte ritten.  Inwoners van Presikhaaf, Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg worden voor slechts één euro naar het winkelcentrum gebracht. Jij zorgt ervoor dat inwoners die minder mobiel zijn makkelijk een (sociaal) ritje kunnen maken.

Waarom iets voor jou?

  • Je houdt van autorijden en bent daar ook goed in.
  • Je bent sociaal en vindt het leuk om met mensen en praatje te maken.
  • Je doet graag iets voor anderen, want door jou kunnen de ouderen het huis uit of krijgen ze een heerlijke maaltijd.
  • Je kan zelfstandig rijden, wetende dat de (vrijwillige) coördinator voor jou klaarstaat.
  • Je bent betrouwbaar, zodat wij van jou op aan kunnen.

Wat levert het jou op?

Voldoening. Jij zet je immers in voor de (kwetsbare) inwoner van Arnhem! Je maakt onderdeel uit van een team-chauffeurs en het ligt aan het project of je veel zelfstandig werkt of niet. 

We bieden je reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer en fiets. In overleg is er ook scholing mogelijk in de vorm van een training of cursus. Tot slot, is er jaarlijks een gezellig vrijwilligersuitje en ontvang je een cadeautje op bijvoorbeeld jouw verjaardag.

Interesse? Of wil je meer informatie?

Wij nodigen jou graag uit voor een kopje koffie. Zo leer jij SWOA kennen en wij jou. Je kunt contact opnemen met Iris Wessels via 06 117 810 82 of mailen naar vrijwilliger@swoa.nl. Hopelijk tot snel!

Dit is een doorlopende vacature.


”Als je goed met de mensen om kunt gaan, dan heb je dankbare klanten!’’

Mijn naam is Evert de Boer, 74 jaar. Samen met mijn vrouw Annet woon ik in een appartementencomplex vlak bij Het Dorp in Arnhem. Ik zet me al 11 jaar lang in als maaltijdbezorger en 4 jaar als chauffeur bij ANWB AutoMaatje.