026-3272266
Selecteer een pagina
Van Snoezelkleden tot -kussens: SWOA zoekt materialen en helpende handen!

Van Snoezelkleden tot -kussens: SWOA zoekt materialen en helpende handen!

1 mei 2020

4 minuten leestijd

De ideeën om de coronatijd ook voor (eenzame) ouderen wat draaglijker te maken blijven komen. Zo ontstond een aantal weken geleden het idee voor een ‘snoezelkleed’, een kleed speciaal voor mensen met dementie. Een kleed met verschillende attributen die mensen iets te voelen/doen geeft.

Mensen met dementie ervaren op dit moment nog meer onrust dan gewoonlijk. Er komt geen/minder bezoek. Ze begrijpen moeilijk, of helemaal niet, wat er nu aan de hand is. Maar ze vóelen des te beter. Ze voelen dat er iets niet klopt, dat de situatie anders dan anders is. Het snoezelkleed is bedoeld om een stukje van die onrust weg te nemen door heel basaal bezig te kunnen zijn met de handen. Dat helpt!

De eerste reacties op het kleed zijn erg positief. En van het één kwam het ander. Inmiddels is het projectje ‘Snoezelkleden’ uitgegroeid tot het project ‘Snoezelkussens, -kleden en -borden’.

Materialen en helpende handen

Om voldoende items te kunnen maken kunnen we hulp gebruiken! Denk aan extra handen om de items te maken. Of als je geen tijd hebt om het te maken, zijn materialen ook van harte welkom!

Dus heb jij een paar handen beschikbaar en lijkt het je plezierig om aan dit project mee te werken, op welke manier dan ook? Dan horen we dat heel graag!

Ook als je iemand weet die behoefte heeft aan een snoezelkleed kan je dat doorgeven. Denk bijvoorbeeld ook aan afdelingen in een zorginstelling etc.

Contact

Voor meer informatie en uitleg kun je contact opnemen met:
Fier@swoa.nl of 026-3272266

De gemaakte items zijn niet gemaakt voor de verkoop, worden door vrijwilligers gemaakt en vervolgens gratis gegeven aan mensen voor wie dat gewenst is.

We kijken uit naar jullie reactie! Want ook in corona tijd slaan we de handen ineen en zijn we er voor de kwetsbare ouderen om ons heen.

Ideeën en inspiratie opdoen?

Voor inspiratie kun je al kijken op de facebookgroep Voelkussens, Friemelkleden en Doeborden. Hieronder worden ook een aantal ideeën voor materialen benoemd, misschien heb je toevallig nog wat ongebruikte items liggen!

Wie is SWOA?

Dag in dag uit staan wij klaar voor alle Arnhemmers.
Maar wat is ons verhaal eigenlijk?

Klacht of compliment?

Contactgegevens