Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Vernieuwde Roze 50+ Toolkit beschikbaar!
Vernieuwde Roze 50+ Toolkit beschikbaar!

13 september 2019

1 minuut leestijd

De vernieuwde, herziene versie van de Roze 50+ Toolkit staat online en is gratis te downloaden via https://www.roze50plus.nl/actueel/776/nieuwe-toolkit-voor-zorg-en-welzijn.
Wij als SWOA, een organisatie met het keurmerk: Roze Loper, wil deze informatie uiteraard delen.

Deze vernieuwde toolkit bevat informatie en suggesties om op verschillende manieren (meer) aandacht te besteden aan seksuele en genderdiversiteit in zorg- en welzijnsorganisaties. Het betreft mogelijkheden om de aandacht voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI) personen te agenderen, te versterken, te implementeren en te borgen. De nadruk ligt daarbij vooral op LHBTI (‘roze’) ouderen die zorg of ondersteuning ontvangen in een verpleeghuis of woonzorgcentrum, door een welzijnsorganisatie of thuis. De toolkit is uitgegeven door Roze 50+ (=ANBO+ COC). 

Deze nieuwe toolkit bevat verschillende mogelijkheden om de aandacht voor seksuele en genderdiversiteit in zorg- en welzijnsorganisaties te vergroten. De toolkit bevat verwijzingen naar informatiebronnen, literatuur en goede praktijkvoorbeelden. Ook beschrijft de toolkit activiteiten om in te zetten voor of met groepen bewoners/cliënten en hun netwerk en voor medewerkers of vrijwilligers. Dat kan variëren van allerlei vormen van amusement tot deskundigheidsbevordering.