Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Vacatures Vrijwilligers
  4.  → Vrijwillige schrijvers gezocht – project Levensboek

Meer over deze vacature

Vrijwillige schrijvers gezocht – project Levensboek

28 maart 2023

2 minuten leestijd

Vind je het leuk om te schrijven? Kan je goed luisteren en gun je het een oudere in Arnhem om zijn of haar verhaal op papier te krijgen? Dan is het project Levensboek van de SWOA wat voor jou!

Uniek en waardevol

Met het project Levensboek geeft SWOA alle ouderen in Arnhem de mogelijkheid om zijn of haar levensverhaal op papier te krijgen. Dit verhaal verwerk jij als vrijwilliger samen met de oudere tot een persoonlijk levensboek. Samen werken jullie aan een uniek en waardevol document voor de verteller. Want ieder verhaal is het waard om verteld te worden!

Van beleving tot boek

Na een korte training bezoek je de oudere verteller thuis en interviewt hem/haar over zijn/haar leven. Het zijn leuke inspirerende ontmoetingen voor beiden, waarbij een lach en traan voorbijkomen. Jullie halen samen gebeurtenissen op zoals die zijn beleefd. Door het toevoegen van foto’s en andere afbeeldingen komt het levensboek tot stand.

Je houdt van schrijven en volgt het verhaal van de verteller door de tijd heen. Je verwoordt het zo dat de verteller zichzelf erin herkent. Wanneer het verhaal geschreven is, worden tekst en afbeeldingen samengevoegd en het boek gedrukt. Je brengt het eindproduct, het levensboek, zelf bij de oudere thuis. Dat is de kroon op jullie werk!

Waarom iets voor jou?

  • Je schrijft graag en kan overweg met een tekstverwerkingsprogramma;
  • Je hebt levenservaring, want je werkt met ouderen die al veel hebben meegemaakt;
  • Je kan goed en onbevooroordeeld luisteren;
  • Je hebt respect voor het proces van de verteller, want dit maakt erg veel bij hen los.

Schrijf jij mee?

Wil je je graag aanmelden als schrijver? Of ontvang je graag meer informatie over dit project? Neem contact met ons op via levensboeken@swoa.nl of bel naar 026 32 72 266.

“’Mooi’, zei mijn verteller (96) toen ik hem het levensboek gaf. Toen hij de eerste bladzijde bekeek, begon hij te huilen. Samen hebben we het hele boekje doorgelezen. Toen ik de woning verliet hield hij het boekje tegen zijn borst geklemd. Zijn verhaal had nu een plek gevonden. Het is een vreemd, maar ook bijzonder gevoel dat ik een oude man zo gelukkig heb gemaakt.”

Dit is een doorlopende vacature.