Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Week van Respect: Introdans danst met Roze Cast
Week van Respect: Introdans danst met Roze Cast

30 oktober 2018

1 minuut leestijd

Introdans en SWOA slaan hun handen ineen om LHBT-ouderen (staat voor: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) in onze samenleving zichtbaar te maken. Onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn maakten acht LHBT-oudere amateurdansers een voorstelling. In de Week van Respect is deze voorstelling gratis te bezoeken op maandag 5 november in Wijkcentrum de Symfonie aan de Valckenierstraat 1 in Arnhem. De voorstelling start om 15.30 uur. Aansluitend gaan moderatoren van SWOA in gesprek met het publiek. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan bij Willem Hazeleger via: whazeleger@swoa.nl of 06-54292332.

LHBT-ouderen
In Nederland leven zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan de jongere generaties. Ze groeiden op in een tijd waarin het thema homoseksualiteit niet of nauwelijks bespreekbaar was. Vaak hielden ze vanwege sociale of maatschappelijke druk hun persoonlijke leven verborgen en in veel gevallen is dat nog steeds zo. Met het choreografieproject Roze Cast willen Introdans en SWOA een deze ouderen zichtbaar maken.

Samenwerking
Het project Roze Cast wordt mogelijk gemaakt door inzet van de twee Arnhemse organisaties Introdans en SWOA. De voorstelling ging op 1 maart 2018 in première en reist nu langs verschillende locaties zoals zorg- en welzijnsinstellingen, opleidingen, conferenties en theaters. Kijk voor uitgebreide informatie en actuele speeldata op www.introdans.nl en www.swoa.nl.
Bekijk ook de trailer van de voorstelling: https://youtu.be/_rTLv0Bp1VY