Logo SWOA

Bel SWOA

  1. Home
  2.  → 
  3. Nieuws
  4.  → Wekelijks Inloopspreekuur De Geheugensteun bij Rozet Presikhaaf
Wekelijks Inloopspreekuur De Geheugensteun bij Rozet Presikhaaf

19 april 2023

1 minuut leestijd

In Rozet Presikhaaf is het wekelijkse inloopspreekuur van De Geheugensteun van start gegaan. Iedereen met vragen over dementie kan hier terecht voor informatie.

In Nederland treft dementie in 2030 ruim een half miljoen mensen. Door het overheidsbeleid ‘zo lang mogelijk thuis’ wonen ook steeds meer mensen met dementie langer thuis. Ondersteuning van mantelzorgers is hierbij van groot belang. Want mantelzorgers kunnen zelf ook ondersteuning gebruiken in de zorg die zij bieden!

In Arnhem bieden diverse initiatieven en organisaties ondersteuning voor mantelzorgers aan, maar deze zijn vaak lastig vindbaar. Daarom is er in Rozet Presikhaaf een centraal punt waar informatie over dementie en andere geheugenproblemen samenkomt: De Geheugensteun. De Geheugensteun is te bezoeken tijdens de openingstijden van Rozet.

Inloopspreekuren

Wil je liever persoonlijk iemand spreken? Loop dan binnen tijdens het inloopspreekuur: iedere dinsdag van 13.30 – 15.30 uur. Twee deskundige vrijwilligers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Alzheimercafé

Tijdens het Alzheimercafé komen mantelzorgers en naasten meer te weten over een bepaald onderwerp rondom dementie. Dit café vindt iedere derde dinsdag van de maand plaats.

De Alzheimercafé’s en Inloopspreekuren vind je bij Rozet Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem