026-3272266 info@swoa.nl

WELZIJN OP RECEPT

Soms zit het even niet mee. Misschien pieker je veel. Of misschien zitten lichamelijke of psychische klachten in de weg. Je wilt de kwaliteit van je leven verbeteren. Welzijn op Recept kan je hierbij helpen!

Wat is Welzijn op Recept?

Bij Welzijn op Recept schrijft de huisarts geen medicijnen voor. Hij of zij verwijst je ook niet door naar een collega. Of misschien hebben jullie dit al geprobeerd, maar werkte dit niet. In plaats daarvan verwijst hij of zij je door naar een welzijnsorganisatie. Dingen doen die je leuk en ontspannend vindt kunnen zorgen dat je je (lichamelijk) weer beter voelt.

 

Een medewerker van de welzijnsorganisatie kijkt samen met jou wat je wilt gaan doen. Deze medewerker weet precies wat er in de buurt te doen is. Hij of zij helpt je om iets te vinden wat bij je past, zoals een activiteit, een praatgroep of vrijwilligerswerk. Als je weet wat je wilt gaan doen, dan helpt de medewerker je ook met het aanmelden voor de activiteit. En vind je het fijn dat een hij of zij de eerste keer met je mee gaat? Ook dat is mogelijk. De medewerker helpt je!

Hoe nu verder?

De huisarts geeft, in overleg met jou, je gegevens door aan een van de betrokken welzijnsorganisaties. De medewerker van die organisatie neemt contact met jou op. Jullie maken dan een afspraak voor een kennismaking. In dat gesprek bespreken jullie samen hoe jullie verder gaan.

Wil je meer informatie over Welzijn op Recept? Neem dan contact op met je huisarts of met één van de welzijnsorganisaties:

SWOA | Manja de Bekker
06 11781076
MdeBekker@swoa.nl.

Rijnstad | Karin Veldkamp
06 46801459
K.Veldkamp@rijnstad.nl.

Welzijn op Recept is een landelijk project dat in Arnhem wordt uitgevoerd door SWOA en Rijnstad.